Διμυλιά

Η Διμυλιά ή αλλιώς Ελεούσα είναι ένα μικρό πανέμορφο χωριό, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του νησιού και σε μικρό υψόμετρο 230 χιλιόμετρα. Το χωριό τοποθετείται σε μια περιοχή γεμάτη βλάστηση, ευωδιαστά άνθη στα κατάφυτα δάση και είναι πλούσια σε φυσικές πηγές με γάργαρα νερά. Η Διμυλιά προικισμένη με πολλά χρώματα και αρώματα της φύσης, είναι μια απαράμιλλης ομορφιάς αλλά και παραδοσιακή τοποθεσία στο νησί της Ρόδου, με τα σοκάκια του χωριού να περιπλανούν όσους τα βλέπουν και να βγάζουν μαγικές εικόνες.

Από πού πήρε το όνομά της;

  •     Στη Διμυλιά και στη γύρω περιοχή λόγω των πολλών πηγών, υπήρχαν πολλοί νερόμυλοι, από εκεί πήρε και την ονομασία του το χωριό, καθώς σε αυτό υπήρχαν δυο μύλοι και ονομάστηκε “Διμύλι”.  Μάλιστα ένα μέρος της ύδρευσης της πόλης της Ρόδου, γίνεται ακόμα και σήμερα από τη Διμυλιά.

Πού μπορώ να πάω;

  •        Πέρα από τη φυσική ομορφιά του χωριού,  ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει αλλά και να δροσιστεί από τα νερά της περίφημης πηγής “Κοσκινιστή”, καθώς και  να προσκυνήσει στο ιστορικό εξωκλήσι  του Άγιου Νικόλαου του Φουντουκλί (Μονή Φουντουκλί) που διασώζεται από το Μεσαίωνα.
  •     Στη Διμυλιά, ανήκει και ο οικισμός της Ελεούσας, που βρίσκεται σε μια καταπράσινη εκπληκτική τοποθεσία, και είχε δημιουργηθεί από τους Ιταλούς οι  οποίοι εγκατέστησαν εκεί τους υλοτόμους. Σε ένα ιστορικό χτήριο της Ελεούσας, βρισκόταν το Σανατόριο του νησιού.

 Με τι ασχολούνται οι σημερινοί κάτοικοι;

  •   Οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με αγροτικά και τουριστικά επαγγέλματα.

Βάλτε τη Διμυλιά οπωσδήποτε στο πλάνο των διακοπών σας στη Ρόδο! Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

 


Το περιβάλλον γύρω από τη Διμυλιά.